Varpo – Van Uden BV

Inmiddels handelend onder de naam GBI Varpo. Is een bedrijf met een rijke historie, het begon allemaal in 1965 met Varpostal bv, wat stond voor Varkens Pompen en Stallen.Een toeleverancier voor de agrarische sector, welke deze sector bediende op zijn wenken, met alles in de ruimste zin van het woord van stalinrichting tot aan tractoren van het merk Guldner, tot aan de ontwikkeling van veegmachines. zelfs een dealerschap van het merk Trabant.

Hier stond de grootvader van Frank van Uden aan het roer. In de voorbijgaande jaren zijn er de nodige dingen veranderd, van het assortiment tot aan de bedrijfsfilosofie. Aantal medewerkers, ver doorgevoerde automatisering, aantal beschikbare vierkante meters, de expertise en het assortiment.

Jarenlang was het bedrijf in handen van de familie van Wanrooij, in 1998 kwam Frank van Uden werken bij het toenmalige Varpostal. In 2004 heeft het bedrijf zich aangesloten bij Nicovij UA te Deventer, en was de weg inmiddels ingeslagen richting de ijzerwaren gereedschappen handel. Na een periode van 7 jaar deed de kans zich voor om het bedrijf over te nemen.

Een rustige groei werd er ingezet, met drie man op de werkvloer, het gedeelte “stal”kwam te vervallen en de nieuwe naam Varpo van Uden was geboren:

In 2008 is er naast Varpo nog een bedrijf opgericht, te weten: Gereedschapveilingen.nl. Een website waar fabrikanten en groothandels hun ‘incourante en/of deadstock” voorraad kunnen aanbieden, op een centrale plek op het internet. www.gereedschapveilingen.nl ( niet meer actief) waar een ieder na registratie mee kan bieden op interessante kavels en/of producten. Dit was de “echte”start, van tevens het digitale tijdperk.

De verhuizing naar Morgenstond 19

De logische volgende stap…

De volgende stap 

InInmiddels hebben wij de agrarische sector achter ons gelaten en is in 1990 de grootste ommezwaai gekomen, en is er een duidelijke keuze gemaakt voor de benadering, en toelevering van de bouw en industrie, overheid, scholen, collega’s tot aan particulieren. Het bedrijf heeft in deze korte periode een behoorlijke groei mogen doormaken aan de Hoofdstraat 81, (550m2) te Heeswijk-Dinther.

Dit heeft geresulteerd dat we in oktober 2009 onze intrek hebben genomen in een pand met een vloeroppervlakte van 1600m2 aan de Morgenstond 19, te Heeswijk-Dinther. Waar we voornemens zijn de klant nog beter te kunnen gaan bedienen.

Medio 2012, is er een nieuwe uitbreiding gekomen op website gebied. Te weten Machinetoebehoren.nl (niet meer actief) een site met daarin alles rondom de elektrische machine.

2013 Aangesloten bij Zevij bv

Per 01 januari 2013 hebben we de stap gezet, om ons aan te sluiten tot inkooporganisatie Zevij Necomij BV, is een inkooporganisatie voor de technische groothandel en de ijzerwarenvakhandel.

Toetreding Varpo GBI Groep

De volgende stap naar een professionelere organisatie is gemaakt, Na een bezoek van de GBI groep werd het al heel snel duidelijk,een prachtige aanvulling op datgene wat Varpo reeds jaren geleden heeft ingezet.

De slag maken naar een groothandel in IJzerwaren en Gereedschappen op het hoogste niveau.

GBI is een samenwerkings- verband van verschillende Technische groothandels voor de Bouw en Industrie.

Uit ons jasje gegroeid…

dus verhuizen..

Van de morgenstond naar de retselseweg 6 in 6 maanden…..een monsterklus

Verhuizing Retselseweg 6

En wederom een stap in de toekomst: de verhuizing naar een pand aan de Retselseweg 6 te Heeswijk Dinther. In minder dan zes jaar hebben we weer een oefening achter de rug die er niet om liegt. Zou het de laatste grote stap zijn ? Wat afmetingen van het pand en vloeroppervlak lijkt het ons wel. We hebben nu de beschikking over 3700 M2 waarin we meer dan alles kunnen presenteren. Met aparte trainingsruimtes, vergadermogelijkheden en kantoren. We hebben een echte kledingshowroom, en een magazijn met meer dan 550 palletplaatsen. Wij heten u meer dan welkom aan de Retselseweg 6 te Heeswijk Dinther.